Du älskar musik. Musik är ett underbart intresse, eller snarare livsstil. För att få råd att åka på musikfestivaler, mindre spelningar och även köpa bra musikinstrument själv är det smart att byta till ett billigare elbolag. Du får då snabbt pengar över som du kan lägga på roligare saker än elräkningen.

Byt elbolag

Just nu är elpriserna i ropet. Så kommer det att vara ett tag framöver. Därför är det viktigt att se över elavtalet och att inte betala mer än nödvändigt. Ett populärt bolag att byta till är https://tibber.com/se/ som har som mål att sälja så lite el till dig som möjligt. De har en app som hjälper dig att minska din elförbrukning. Kör du elbil får du ladda till halva elpriset. Du får alltså hjälp av ditt elbolag att spara pengar. Det är skönt, särskilt under kallaste vintern. Gå in på https://tibber.com/se/ och spara tusenlappar om året. Tusenlappar att istället lägga på musiken.

Mer pengar till musiken

På sätt och vis är musik en väldigt billig hobby. Du kan lyssna på Spotify eller YouTube. Du kan njuta av musik när du arbetar, tränar, pendlar eller bara sitter och chillar i soffan. Samtidigt är det roligt att åka iväg på event. Lyssna på soul eller funk live på en stor festival eller mindre spelning med några vänner. Det kostar att åka på musikfestival. Resan, biljetter, mat och boende. Detsamma gäller om du spelar själv. Bra musikinstrument och program är inte gratis. Samtidigt vill du ha kvalitet för att kunna spela och skapa musik som du blir nöjd med. Som har rätt känsla. Kör du elbil kan du också spara mycket pengar. Mycket billigare att köra än en fossildriven bil. Har du elavtal med https://tibber.com/se/ blir det än billigare att köra, då du inte ens betalar fullt elpris för laddningen av elbilen.

Lägg pengarna på din egen musik

Visst är det roligt att lyssna på musik, men än roligare att spela, sjunga och skapa musik. Ett kreativt intresse som håller i sig hela livet. Att köpa ett musikinstrument är aldrig bortkastade pengar. Detsamma gäller musikprogram för att skapa egna låtar. Har du för tillfället inte tid att spela, så kan du alltid lägga musiken på hyllan ett tag och börja spela efter ett par år. Med lägre elräkning får du också råd att köpa bättre instrument. Det finns musikinstrument och så finns det billiga instrument att köpa online som aldrig ger samma känsla. Är du riktigt seriös med din musik är det smart att även ta musiklektioner eller spela i band.

Lyssna på soul och funk live

Att lyssna på musik i mobilen är praktiskt och en skön vardagslyx. Men det är inte samma sak som att åka på festival eller lyssna live på en klubb. Levande musik ger så mycket mer känsla. Det är också roligt att åka iväg för att lyssna på musik, i Sverige eller utomlands. Få träffa andra med samma musiksmak, upptäcka nya stjärnor inom soul och funk och bara få vara i en skön miljö.